Ikke-kategoriseret

Min hverdag med muskelsvind.

Muskelsvind findes i mange former og størrelser. Jeg har været ret heldig, i med at min type er en som var i udbrud mens jeg var barn og så gik i stå da min krop stoppet med at vokse. når det er sagt så er det ikke altid man føler sig heldig, for det er svært at lære at indfinde sig med at ens krop er syg. og især at den aldrig vil få mulighed for blive rask, og der lægger et stort arbejde i hele tiden holde musklerne stærke.

I mange år har jeg været vred på at det var mig der var ramt og jeg prøvet for alt i verden på gemme min sygdom væk og lyttet ikke til min krop. Det var meget usund og en dårlig indstilling jeg havde men for mig var det så svært accepter at jeg var syg, så de sidste par år har jeg arbejde meget med lære accepter hele mig også min muskelsvind. Og især lære lytte og rette ind efter hvad min krop kan, men samtidigt også lige pras den så den forbliver stærk

Jeg vil prøve beskrive her hvordan jeg klare mig med min muskelsvind lige for tiden. hvis det ønskes kan jeg også lave en hvordan en dag ser ud når jeg arbejder.

En typisk morgen.

Jeg vågner og min muskler er altid stive og det gøre ofte ondt at få dem igang. Jeg halter ned af trapperne og sætter min kaffe igang finder kattemad og giver kattene deres mad, så tager jeg min kop kaffe og sætter mig i sofaen og nyder den. Efter 20 minutter kan jeg begynde at bevæge mig uden mine muskler er stive. og så går jeg igang med at tømme katte bakker og evt. fylde dem med lidt nyt grus. og lige svinge støvsugeren. så er det pause tid. den kan forgå med et bibpap hvil hvis jeg fået smerter i nakken. og ellers kan forgå på gulvet med kattene, og måske lige tjek mobilen mens jeg nyder min morgen smoothie.

Om eftermiddagen

En eftermiddag ser ofte ud med oprydning og rengøring, eller vasketøj der skal vaskes, tit er der skrald der skal bæres ud. Alt sammen er træning for mine muskler. og så er det frokost tid som består af rugbrød og pålæg, efter jeg har spist har jeg indføre træning på mit løbehjul eller med vægte for ærligt en hverdag i den her tid kan godt følelse lang og lidt tung. Pauser er noget jeg skal have mange af løbet af dagen. om Eftermiddagen tager jeg en times lur. fordi det har min krop brug for. Efter min lur står dagen ofte på leg med kattene og så er måske et indkøb der skal klares.

En typisk Aften

Om aften rammer min energi bunden, så der står det på aftensmad, jeg vælger altid mad der er hurtigt at lave fordi energien ikke er til det store, og så er det tv tid på sofaen, og måske jeg lægger mig med computeren. Ved 23. tiden går jeg op i et varmt bad hvor mine muskler bliver varmet godt igennem og så er det i seng.

Og ja næste dag begynder det hele forfra. For mig er det vigtigt at klare så meget selv fordi det er med til at gøre at jeg kan forblive mobil

Desværre har denne her krise betyde jeg er sat ud af mange af mine dagligdags ting, fx mine jobdage som også betyder en del træning for musklerne, og mine indkøb er meget begrænset fordi der jo er stor risiko for blive smittet. Det er noget der kan mærkes på mine muskler de er blevet svage og jeg fået mange flere smerter i nakke og ryg.

Ja ens hverdag bliver meget ens fordi det er så vigtigt at musklerne arbejder hver dag, men jeg synes efterhånden at jeg er ved at have lært at leve med min muskelsvind. og jeg er et sted hvor jeg passer på mig selv og samtidigt finder løsninger til gøre det jeg gerne vil

Nu vil jeg takke for du læste med

💜🙏

Jeg er en pige på 30 år som er opvokset med forældre drak. her af leve jeg i meget utryg miljø. Jeg lider af særlig form for muskelsvind, dette har også gjort barndomme svær for jeg følte mig altid forkert. jeg blogger om livet, om en svær barndom, og hvordan man klare det voksne liv på tros af vanskeligheder. jeg blogger om live som katte ejer, med alt det høre med til det job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *