Krisetider

Når Corona spreder angst og vækker Gamle mønster og uro

Når man er mælkebøttebarn eller barndoms krigere. Altså når man har været barn i dysfunktionel familie.

Så er uforudsigelighed noget det mange af os hader fordi de vækker Gamle ting frem. Og denne Corona virus, vækker så meget angst og uforsigelighed med sig. Det gøre personeligt på mig at min PTSD går helt amok. Min dødsangst lige sådan.

Det med ikke kunne tænke 5 trin frem, eller kunne læg en plan og følge den meget nøje er noget af det der for mig vækker Gamle oplevelser frem. For mig minder det her der sker lige nu om min barndom tid. Faktisk var min mor lidt som Corona virus. hun spredte også uro og kaos med sig når hun var fuld.

Det Eneste der er forskel på Corona og min mor, er at jeg kunne overleve min mors syge kaos. Det tror jeg ikke jeg kan med Corona virusen.

for mig vækker den her tid, noget i mig fra min barndom. Det med ikke kunne læg en plan og vide hvad der sker imorgen, sådan var min barndom. og sådan er det også lige nu. Det giver mig kvalme og min hjerne kæmper for finde noget velkendt holde fast i. En rytme en smule normalt hverdag. Men uden rigtig kunne gribe noget.

Jeg har prøve skabe ro ved holde mig igang med projekter, fx renovering af vores entré. Og masse tegne arbejde. På den måde skaber jeg lidt ro. Ved at jeg ved at jeg skal nå både rive tapetet ned og om aftenen tegner jeg.

For mig hjælper det når alt i min verden er rod og kaos Så hjælper det at tegne, her kan jeg fordybe mig i en anden verden, og lidt glemme det uden om mig. Det er også i tegning at jeg bedst for min sorg og tristhed ud.

Corona er en alvorlige ting, mange tror det bare er ligesom have en omgang influenza, og det er det måske også for raske mennesker. Men for os kronisk syge er det alvorligt. vi kan dø af det. Derfor er det også vigtigt vi alle lytter til det vores sundhedsvæsen siger og holder de ting der bliver lavet regler om.

Og så tror jeg det er vigtigt os der lider af angst, prøver skabe en ro i vores hverdag, finde noget du elsker lave. Nogen små projekter.

Det kan være male, se en serie, bage eller ligesom mig begynde at renovere et rum, som man i en normalt hverdag ikke altid lige har tid til. Prøve fokusere på se noget positivt i vores hjemme tid frem for bruge alle ens tanker på tænke katastrofe tanker.

Jeg skal være ærlig den her tid er ikke nem, og jeg har haft flere angstanfald. og det med man ikke bare kan gå ud begynder drive mig til vandvid. Men jeg ved jeg nød til blive hjemme for mindske min risiko.

Jeg tror på vi alle kommer igennem. Men husk sidder du med PTSD det bare løber ud af eller angst der gå amok, så husk du ikke alene. Vi mange i denne tid får Flashback til vores barndom, netop fordi det her uforsigeligt, det er farligt. Og ingen kan føle sig rigtigt sikker. Netop som vores barndom bar præg af.

til sidst vil jeg gerne høre dig der læser med her, Hvad elsker du at lave. Og hvad tænker du omkring den krise vi i hele verden er i lige nu.

xoxo Nynne 🙏💜

Jeg er en pige på 30 år som er opvokset med forældre drak. her af leve jeg i meget utryg miljø. Jeg lider af særlig form for muskelsvind, dette har også gjort barndomme svær for jeg følte mig altid forkert. jeg blogger om livet, om en svær barndom, og hvordan man klare det voksne liv på tros af vanskeligheder. jeg blogger om live som katte ejer, med alt det høre med til det job.

En kommentar

 • Kathlyn Reneeh Bjerre

  Jeg gik i stå helt mentalt den første uge, jeg er ellers introvert og nyder at være hjemme og arbejde hjemmefra. Men fra at gå til total frihed til indskrænket frihed, det gjorde mig lidt handlingslammet må jeg tilstå.
  Men jeg har udnyttet tiden til at kaste mig over projekter som har været udskudt herhjemme, fx. har vi fået rokeret vores møblering i stuen helt om. Og der er blevet ryddet ud i skuffer, skabe og kasser.
  Og så er jeg igen på vej med min blog/website og nyder at sparre sammen med andre bloggere samt at have tiden til at skrive sammen med familie og venner som jeg ikke ser i øjeblikket.
  Prøver at se på de lyse øjeblikke der er i denne her crazy tid 🙂

  /Kathlyn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *