Ikke-kategoriseret

Når kommunen

I Danmark har vi et godt system som hjælper de svage og ældre i samfundet. Ja der står faktisk i service loven at handicappede har ret til hjælp til at opretteholde en så normalt hverdag som muligt.

Kommunen skal, ifølge servicelovens §§ 112 og 113, yde støtte til hjælpemidler og forbrugsgoder til borgere med en varig nedsat funktionsevne. “Varig” betyder i denne sammenhæng, at der ikke, inden for en overskuelig tid, vil være udsigt til bedring – sædvanligvis vil funktionsnedsættelsen være til stede resten af livet.

Det er, ifølge lovgivningen, en betingelse for at få bevilget et hjælpemiddel, at hjælpemidlet i væsentlig grad kan afhjælpe borgerens nedsatte funktionsevne eller kan lette den daglige tilværelse i hjemmet. Der kan også ydes støtte, hvis hjælpemidlet er nødvendigt for, at borgeren kan udøve et erhverv.

Jeg har altid haft Rødovre kommune fordi det var den kommune jeg er født i og dem der valgt at anbring mig i pleje da jeg var 6 år. Jeg blev ved at have den kommune fordi jeg hørte til et botilbud. Men da jeg valgt at sige nej tak til dette samarbejde, så var jeg nød til at skifte kommune til den kommune jeg boede i. Jeg var ellers yderst tilfreds med Rødovre kommune. Jeg har altid fået den hjælp jeg havde brug for og aftalen var også at da jeg skulle skifte til Slagelse kommune at jeg skulle havde ny form for støtte af dem. Det var her jeg fandt ud af ikke alle kommuner ser lige ens på hjælpe sine borgere.

Jeg kæmpet i flere måneder for at få den her støtte jeg var blevet lovet. Men fik et svar om at den form jeg havde brug for kunne de ikke hjælpe med. Jeg endte med stå tilbage tænke “når men så må jeg jo lære leve selv.” Så det gjorde jeg, idag er jeg glad for at jeg ikke også er en del af det system for hold nu op det ville være besværligt.

Dette var tilbage i 2016. Siden har Jeg ikke haft brug for hjælp faktisk jeg lidt med vilje undgået kommunen fordi jeg følte mig til besvær på et eller andet punkt. endtil sidste år der var jeg nød til række ud efter den hjælp jeg som borgere er berettiget til. Min elscooter gik død nemlig. Og uden den ja så kan jeg ikke selvstændig komme fra a til b. Derfor valgt jeg at søge om kabine elscooter.

Begrundelse for valgt af kabine elscooter og ikke en almindelige elscooter. Var at fordi mit helbred er så skrøbelig især om vinteren hvor jeg bare jeg får det mindste træk kan få en lungebetændelse. Der mener jeg at en kabine elscooter hvor ombygget varme i ville kunne gøre jeg stadig kunne få hverdag til fungerer også om vinteren. Hvor jeg nu med min almindelige elscooter er meget begrænset om vinteren fordi der stor risiko for bare en tur til Rama 1000. Kan give lungebetændelse.

En lungebetændelse for mig kan have alvorlige konsekvenser, derfor skal jeg for alt verden også undgå at få dem. Dette gjort jeg også ret klart i den ansøgning jeg lavet til kommunen.

Efter godt 4 måneders ventetid. Fik jeg afslag på ansøgningen. Med den begrundelsen at den elscooter jeg havde. Leve op til de krav jeg havde. og at der var ikke grund til få kabrinescooter for jeg have max 5 år tilbage kunne fungere i skrev de. Men at de tilbyd give mig varmt undertøj.

De have ingen læglig vurdering fået som kunne give den vurdering. Det som sagt deres egen vurdering.

ærligt jeg vidste ikke om jeg skulle græde eller grine. De have på ingen måde hørt alvor i alt det jeg havde sagt. Jeg følte mig ærligt tilgrin. Derfor fik jeg også min søster til hjælpe mig. Hun læste sagen igennem, og hjalp mig med skrive en klage.

Så blev sagen taget op igen kommunen kom igen på hjemme besøge. Denne gang kom der to, jeg have min mand med til det her møde for jeg følte mig ærligt ikke tilpas. Jeg følte at møde havde nedladende tone. Min mand brød ind da vi kom til at jeg kun have 5 år tilbage og de derfor ikke så grund til bevilge en kabinescooter. Han sagde med fast tone af det netop var grund til at jeg så skulle have lov til at nyde de 5 år. Hvor damen brød ind og rettet ham til at det kun var 3år. Jeg sad bare total paf og tænkte holde da op. Jeg lige fået en dødsdom.

Så gik der yderligere 3 måneder før jeg fik en bevilling. Denne gang ville de give mig 50% af beløbet til en kabinescooter, det så jo flot ud og jeg var glad. Men for en sikkerhed skyld fik jeg lige min søster til se papirerne igennem. For der var ting der undre mig. Fx de kunne sætte max hastighed på den scooter jeg købte. De have bestemt den kun måtte køre 15.kmt. Problemet er bare at dem der kan det er der ret få af. Og dem jeg kunne finde var 4 hjulet og der er der ingen opbevarings plads til mine varer. Derfor have jeg ønskede 3 hjulet fordi der er plads bag i til vare.

samtidig var deres begrundelse for denne bestemmelse ret tynd, de mente jeg ikke ville kunne styre scooter hvis kørte hurtigere. Men den gamle elscooter jeg har kan køre 27 kmt med mig på fordi jeg ikke vejer ret meget. Så fart og det med styre har aldrig været problem for mig. Og så har de lavet række fejl i deres arbejde. Fx havde de ikke givet den sidste afgørelse med. Og de på ingen måde lytte til mine behov eller ønsker. For have de lytte have de også hørt jeg skulle bruge denne kabine elscooter til fx og handle i og derfor havde brug for plads til vare.

Nu vælger jeg sende endnu en klage denne gang til Ankestyrelsen . Jeg syens ærligt ikke det kan være mening at vi borgere der har brug for hjælp til at få vores hverdag til fungerer skal kæmpe på den her måde for få den hjælp vi har brug for.

Så må vi se hvad Ankestyrelsen vil gøre. Jeg syens bare det er vigtigt at vi som borgere sætter os imod når vi bliver åbenlyst behandlet forkert.

Jeg ved godt kommunen har mange sager og der kun hvis antal penge. Men jeg syens også når man som borgere ber om hjælp skal man også høres. Og det syens jeg bestemt ikke jeg er blevet.

Jeg er en pige på 30 år som er opvokset med forældre drak. her af leve jeg i meget utryg miljø. Jeg lider af særlig form for muskelsvind, dette har også gjort barndomme svær for jeg følte mig altid forkert. jeg blogger om livet, om en svær barndom, og hvordan man klare det voksne liv på tros af vanskeligheder. jeg blogger om live som katte ejer, med alt det høre med til det job.

En kommentar

  • Elizabeth

    Øv, at det skal være så svært at få den hjælp man har brug for. Er glad for at høre, at du har din søster og mand ved din side.

    Jeg håber, det kommer til at lykkes at få din kabinescooter, og at det kommer i orden snarest muligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *