kattenes univers

Drømmen om kilinger

Mange har delte meninger om det med at huskatte får kilinger. Og jeg ved at dette indlæg rør i et emne som kan få de fleste op på tastaturet. Men efter et år hvor hver gang jeg har sagt “hey jeg planlægger kilinger”. Så har jeg fået en masse kritik og ja indimellem modbydelige beskeder. I starten blev jeg meget ked af det. Men jeg er efterhånden blev mere modstandsdygtig. Men føler stadig et behov for forklarer hvorfor jeg ønsker lave mine egne kilinger. Og vigtigheden i at vise man godt kan lave kilinger hvis man bare tager sit fulde ansvar.

Ja jeg ved netop det emne altid vil dele vandene. Og sikkert bringe masse Kommetar med sig.

Men her kommer vores historie og grund for vores valg.. 👇

Jeg selv syens at hvis man tager det fulde ansvar for det man sætter i verden. Og har en hvis forståelse for at katte også har ret til et godt liv. Så er det vel ligesom med børn skal man da have lov til prøve få kilinger, der jo heller ingen der forbyder folk i at få børn.

ja ligesom der er avler som avler racekatte skal der vel også være nogen til føre huskatten Videre. Ellers uddør huskatten jo. Dog har jeg ikke selv planer om auvle.

For mig er det vigtigt at man tager sit fulde ansvar og sørger for de kilinger man har sat til verden. Det er aldrig kilingernes valg at komme til, derfor er det også vores pligt at de får det bedste liv, med alt der høre til.

Men hvorfor ønsker vi os så kilinger, jo det gør vi fordi at jeg ikke kan få børn. Jeg lider af en sjælden form for muskelsvind. Og fordi jeg har meget skæv ryg pga min muskelsvind så ville mine organer ikke give plads til en graviditet. Sandheden er jeg ville ende med dø af det, hvis jeg blev gravid. Derfor har jeg måtte droppe den drøm om at få børn.

Det er noget der har gjort virkelig ondt på mig. Som barn i en dysfunktionel familie, så har det med at skabe en familie og leve et normalt liv altid været en af mine store drømme. Måske netop fordi jeg ikke selv fik det som barn.

Jeg tog valget ret tidligt om at jeg aldrig skulle have børn. Faktisk var jeg 18 år. Den gang var jeg ung og ret afklaret. Men jo ældre jeg blev jo sværere blev der at skulle leve med den beslutning.

Da jeg var 25 fik jeg min første kat. Malto og han fik mig op af min sorg over ikke kunne blive mor.

Det var da jeg fik ham at jeg begyndte at tænke familie på en ny måde. For ja jeg kunne aldrig blive mor til mit eget barn, men jeg blev katte mor til Malto. Og her begyndte rejsen til en anderledes familie.

Lilje og Simba kom til, dem rede jeg fra krummerlig forhold. Jeg ser lidt de 3 katte. som jeg selv var nemlig et plejebarn, de er så bare adopteret. Men de flyttede ind til mig fordi jeg gerne ville give dem det bedste liv, Og være mor for dem. Ligesom plan jo var ved være plejebarn, at man fik et bedre liv.

Så fandt jeg min store kærlighed i M og han have jo Zelda. En smuk hunkat. Ligesom alle andre forelsket par drømte vi om fremtiden. M var den første mand. Som jeg har mødt som bare accepteret at jeg ikke kunne få børn. Nået der gjort det meget nemmere for mig også at accepterer, fordi jeg pludselig fik den støtte jeg aldrig have oplevet før. Men den her underlig længsel efter at skabe et liv og så se den vokse op hvor man kan give den sin evig kærlighed, forsvandt ikke ligemeget om jeg have 1 eller 4 katte.

Her begyndte drømmen om kilinger. Faktisk have både M og jeg hver for sig haft de drømme men det er ikke lige fordi man som single gå ud i at lave kilinger.

Ikke for mit vedkommende i hva fald. For det var jo den her idé om at skabe en familie som i bund og grund lægger til grunden for min drøm om kilinger.

At skabe liv og så give dem alt det bedste endtil de lukker deres øjne for sidste gang. kilinger der er vores fælles, som er oprigtigt vores fordi vi har skabt dem. kort sagt vores børn.

Uden at det skal lyde forkert for jeg elsker vores 5 adopteret katte. Jeg er så taknemmelig for rede de 5. For det er jo dem der starte den her drøm og dem der fik mig til se tingene på en ny måde, og fik mig til lære accepterer mit livs vilkår.

For os handler det om et enkelt kuld. Og vi brugt næsten et år på at tænke tingene godt igennem. Både i form tid, økonomi og plads. Vi valgt at vi ønsker beholde alle selv. Fordi det ville ikke give mening for os at skulle lave dem Og så give dem Væk. Det kan jeg ikke, jeg ved jeg vil meget hurtigt knyt mig til de små killinger og ja jeg har svært ved give slip igen på dyr.

Vi valgte at Zelda var den som skulle blive mor. Fordi vi så at hun have et stort omsorg for andre katte. Og fordi hun viste os at hun var bestemt og samtidig utrolig kærlig. Hun er blevet flok leder af flokken. Selvom hun var den mindste i flokken inden cirkumflex kom. For os viser det at hun nemt kan magte et kuld, små unger. Da hun lige nu styre 3 hankatte og så Lilje.

Vi har snart prøve at få kilinger i et år, det har været med op og ned i følelserne. Vi starte i maj sidste år. Zelda var blevet 2 år og det havde vi bestemt hun skulle være før vi begyndte, fordi hun skulle have lov til at være ung og lige nyde sin voksne tid, inden hun skulle til at være mor.

Vi starte hvor vi ingen ting vidste om at parre udover det vi havde læst os til på Google, men vi fandt hurtigt ud af at man skal lære af erfaringer. Og ikke altid ud af hvad man har læst sig til. Det sidste år har været en masse skuffelser men også masse lærigt.

Ja vi har lært meget omkring parring og især om kattes natur. Vores drøm er stadig lige så stærk som den var for et år siden. Vi er bare mange erfaringer riger.

Jeg håber at dette indlæg har givet en idé om hvorfor det er vi ønsker os vores kilinger. Måske har det ikke. Men for mig er det bare vigtigt vise at vi ønsker dem af kærlighed og at de vores svar på en familie. Og at vi har gjort os alle de tanker som man skal gøre inden man begynder

Jeg ved der er mange der er imod at huskatte får kilinger, og jeg syens også det er synd for de mange katte som mangler hjem. Hvis jeg kunne havde jeg redet alle katte i Danmark. For jeg syens alle katte fortjener kærlighed.

Mange siger til mig hvorfor jeg ikke bare reder nogen. Og det har vi jo gjort, vi har 5 katte som er købt eller redet. Så jeg syens lidt vi har gjort vores. Samtidig kan jeg ikke se hvorfor jeg skal droppe min drøm fordi andre ikke kan finde ud af tag deres ansvar. Det vil svare til at du ikke må lave dit drømme barn fordi nabo får sine børn fjernet.

Og vi kommer helt sikkert til at købe eller rede flere igennem vores liv. Men lige nu er det altså ønske om vores egen der står stærkt. Men det er vigtigt at lige gøre klart at vi bliver ikke auvler. Der er tale om et kuld. Og så bliver alle neutraliseret.

Men jeg syens lidt at i den her debat om huskatte, som bare skal neutraliseres som et krav at vi lidt glemmer at en dag uddør huskatten og personligt syens jeg det er synd for jeg elsker huskatten.

Hvorfor så lave et indlæg om det, hvorfor overhovedet have et behov for fortælle grunden til hvorfor vi ønsker de små misser. Jo fordi jeg håber at bare nogen vil forstå at vi gør det bestemt ikke i uvidenhed eller bare fordi vi kan. Nej vi gør det fordi det virkelig er et brændende ønske om kærlighed og fordi vores anderledes familie bliver fuldendt med de her kilinger.

Tak fordi du valgt læse med 🙏

Jeg er en pige på 30 år som er opvokset med forældre drak. her af leve jeg i meget utryg miljø. Jeg lider af særlig form for muskelsvind, dette har også gjort barndomme svær for jeg følte mig altid forkert. jeg blogger om livet, om en svær barndom, og hvordan man klare det voksne liv på tros af vanskeligheder. jeg blogger om live som katte ejer, med alt det høre med til det job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *