kattenes univers

Hvordan jeg mener en kat skal fodres

Dette indlæg er ikke en vejledning men blot mit syn på hvordan jeg har lært og mine erfaringer omkring kost.

Vigtigt du kigger på din kat og finde jeres vej til foder rigtigt. Hver kat er forskellige og her af også forskellige hvad de kræver.

Det vigtigste ved fodring af katte er at man sikrer at de får deres ernæringsmæssige behov Opfyldt.

Killinger 1-6 måneder:

fodres med killingefoder fra de begynder at spise selv, som typisk sker i 4 ugers alderen. Killingen spiser killingefoder og drikker forsat mælk hos deres mor til de bliver ca. 10 uger. Killinger skal vokse på kort tid og har brug for høj mængde energi hertil, hvilket der er i killingefoderet. Du skal fodre med killingefoder til din kat er 12mdr.

Drægtige/diegivende katte:

Den drægtige kat skal spise killingefoder fra en måned inden fødsel, så hun kan nå at få energi, til den hårde periode med fødsel og diegivning hun står overfor. Hun kan skiftes tilbage til normalt voksenfoder, når killinger fravænnes ved 12 ugers alderen.

Hvordan fodres katte med specielle behov?

Hvis din kat har f.eks. nedsat nyrefunktion, problemer med tænderne, Eller overvægtig. Så Spørg din dyrlæge til råd de kan helt sikkert vejlede i den rigtig retning.

Jeg læser meget omkring foder, og her har samle nogen de ting jeg læst mig til.

Jeg elsker lære nye ting, men mest af alt er vigtigt for mig give mine katte den rette mad. Derfor har jeg også læst masse om foder her giver jeg de ting jeg lært videre til dig 🙏

Her er 4 de mærker jeg Syens er virkelig gode.

Til voksne katte tørkost

1.Applaws

Jeg super fan af mærke applaws, fordi der 80% kød. Og dette gjort for vores katte de blev mæt hurtigt og i længere tid. Deres afføring lugte mindre og blev mindre af det. Så er kronfrit en fordel os mig da jeg mener katte ikke brug for kron.

2. Purizon

Vi kun prøve purizon ret kort vores katte var ikke vilde med det med udefra hvad var i så skulle det være ligeså godt mærke som applaws. Perizon er også kronfrit

3. ESSENTIAL the JAGUAR

Super godt mærke har højt indhold af kød. Desværre Syens bare ret dyrt især når du mange katte. Vi har haft prøve det og det var virkelig godt foder. Kattenes var mætte og de var ret vilde med det. Det smerte ved det mærke er du kan foder både voksne og kilinger med det. Fordi netop er kun er alt det skal være i tørkost til begge typer kat. Iøvrigt giver kattene en virkelig lækker pels

4. ARION ORIGINAL

Er det foder vi køre med pt. Det er kornfrit og man kan få til flere typer kat. Og forskellige indhold af kød%. Jeg var lidt usikker på mærke til starte med men må indrømme kattene elsker det og dem skal tabe sig gør det faktisk også på det foder. Prisen er til overkomme når ligesom mig skal have 14kg Max par gang. 🙈 Deres afføring ja det ikke som da de var på applaws eller Essential the Jaguar. Den kan lugte lidt men jeg Syens faktisk kunne se de stadig kun laver afføring 1 til 2gang om dagen. Hvor på de billig foder kunne de skide 3 til 4 gange om dagen. Så ja okay foder til prisen.

Til kilinger tørkost

1. ROYAL CANIN KITTEN

Er et dyrt mærke men hvis man skal have kilinger eller hare en killing så er det virkelig et godt mærke. Vi bruger det fordi vores hunkat skal have kilinger og her har de mor og kilinger foder. Vores hunkat elsker det. Og faktisk har den kiling vi fandt også fået det, og det give ham den blødeste og dejligst pels.

2. ARION ORIGINAL KITTEN

Jeg har først lige købt dette og vi har ikke afprøvet det i nu men ud fra indhold skulle være okay. Igen ligesom voksne foder er prisen okay. Og jeg fan af dette mærke Har så mange typer foder. Fx til ældre, kilinge og o.s.v

3. Applaws Kitten

Dette er virkelig mit yndlings mærke og vores kommende kilinger skal helt sikkert over på dette. Eneste jeg Syens var lidt besværligt var skulle bestilles fra Tyskland. Men ligesom tørkost til voksne er dette bare et mærke som virkelig gør det skal. Kilingene tag fint på og deres afføring er så fin og pels bliver så lækker.

Jeg ret fan er applaws.

Angående vådkost ja så ville jeg grene lave en liste der det kommer anden dag.

Og vil også grene lave min erfaring med råt kød.

Igen er vigtigt nævne at dette er bare mine erfaringer og oplevelser og at det virker her hjemme behøver ikke virker hos dig. Altid vigtigt se på en enkel kat og vurder ud fra den.

Tak fordi læste med 🙏❤️

Jeg er en pige på 30 år som er opvokset med forældre drak. her af leve jeg i meget utryg miljø. Jeg lider af særlig form for muskelsvind, dette har også gjort barndomme svær for jeg følte mig altid forkert. jeg blogger om livet, om en svær barndom, og hvordan man klare det voksne liv på tros af vanskeligheder. jeg blogger om live som katte ejer, med alt det høre med til det job.

En kommentar

  • Pia

    Jeg kender slet ikke til at have kat, men da jeg havde hund sidste år satte jeg mig også godt ind i hvad hun havde brug for. Kh Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *