Ikke-kategoriseret

Kære mor.

Det er 13 år siden. en nat i en september aften/nat, at du forlod mig. Det var ikke med din egen vilje, men du viste at det kunne ske. det var derfor du kom til samvær efter ikke været dukke om i 6 mdr. Men du salme dig og kom denne gang. Det du gjort denne fredag kan jeg slet ikke forstille mig hvor svært det måtte have været, at skulle vide det måske var sidste gang du så mig. Mor da jeg var yngre var jeg vred. Vred over du ikke bed om hjælp eller gjort noget så vi kunne have hjulpe dig. Vred over du have svigte mig i så mange mdr. og så pludselig dukke op.

Idag er jeg ikke vred for måske ved jeg ikke helt hvad du gennemgik, men jeg ved hvilken angst og frygt du gik med. Jeg ved hvad det vil sige når man har misbrug og få skubbe dem man elsker væk, det ved jeg fordi jeg selv har været der. jeg tog bare det valg du ikke kunne og kom ud af det igen,

Men den aften du tog her fra, blev min verden lidt tom men det blev også underligt lettelse. Mit evig job om beskytte og bekymre mig for dig slutte. Men jeg var 17 det var den tid hvor jeg have miste brug for en mor.

Den gang jeg stadig kom hjem på weekend have jeg altid min diskman og bog med cder med jeg har altid brugt musik som flugt fra virkeligheden og vi hørte tit musik, jeg husker du gav mig en cd med danser med drenge, og jeg spugte dig hvilken sang du kunne lide på den. Det var denne her ….

Kolde hjerter

Jeg ved, hvordan det er 
at være helt alene 
jeg ved, hvad det vil sige 
når ingen folk forstår 

og du er ensom og stolt
men hvorlænge kan du klare dig ? 
når vennerne falder en for en 
så ved du hvor du har mig 

Der er altid folk med kolde hjerter 
som aldrig vil forstå 
nogen svigter, når det virkelig gælder 
nogen, du troede, du ku´ stole på 

Der er folk, der lever hele livet 
som altid ser den anden vej 
men du kender en, der altid er der 
når du har brug for en ven 
der forstår dig 

Og de gi´r ikke op 
førend du har bøjet hovedet 
og de ta´r aldrig fejl 
og de kan ikke siges imod 

men de bli´r bange for dig 
for du er ikke ligesom de er 
de løber aldrig nogen risiko 
ta´r aldrig nogen chancer 

Den gang var jeg ikke gamle nok til forstå at du have budskab, du have ofte budskaber, du viste godt hvordan verden ville blive for mig. Så du prøve at gøre mig stærk til klare live. ved jeg for det fortalte far.

denne tekst have også et budskab og det ikke tilfældigt du valgt den.

Jeg altid set dig som en bare gav op. opgav os børn, opgav kæmpe om fungre. Ja bare opgav live. På tros af du altid sagde jeg aldrig skulle give op. Men idag ved du aldrig tog et valg om give op, nej det sket bare fordi du fik så meget modgang gang på gang, og en dag kunne du bare ikke se en anden løsning end drikke sorg væk.

Hvorfor skiver jeg alt det her?. Jo det gør jeg fordi jeg i de sidste mdr. har opleve underlig ting i mit hus. nej faktisk lige siden vi flytte ind, men især sidste mange mdr, har jeg haft sær og voldsom smerte når jeg var bestemt sted i min stue. En smerte omkring øjne og omkring maven, En smerte så stærk og voldsom at den de første par gang tog pusten fra mig.

Som det logiske menneske jeg er tog jeg til lægen for jeg måtte jo være syg. Men nej fejle ingen ting, og smerten kommer kun når jeg står i ene hjørne i min stue, ja skør troede jeg også jeg var blevet. indtil det slog mig at det kunne være dig der var her. Men da jeg ikke var med til retssagen og alt det efter din død. viste jeg ikke hvor du have fået skader den nat.

Mine søskende har skåne mig for den slags. Noget jeg været dem taknemlig for, så kunne jeg komme mig over min sorg uden skulle tænke på de grimme ting du opleve den nat.

jeg længe ville spørger min søster om de ting jeg mærker, men har følt mig lidt skør. Idag spurte jeg så om du var blevet slået de steder. og ja det var du, og så var jeg ikke i tvivl, det er dig der går igen i mit hus. det dine smerter jeg mærker. men jeg skiver her løber tårene ned, ingen fortjener det du opleve. ingen fortjener dø på den måde.

Vi børn viste godt du ville dø tidligt. med det liv du leve skulle gå den vej. Det altid være frygt jeg har haft lige fra jeg var helt lille. jeg viste godt du ikke passe på dig selv, det vel derfor jeg følte det var mit job passe på dig. Og jeg bed gud om min storebror og søster ville passe på dig mens jeg var i pleje. for der kunne jeg ikke passe på dig.

nu er du her…. Er du flytte ind eller er du bare på besøg? hvad prøver du fortælle mig?. Og hvorfor kommer du nu? eller har du været der i alle årene? Ja det svar jeg sidder med. Men lige meget hvad er okay du er her. du er velkommen. 0g håber du ved jeg savner dig hver eneste dag. Og jeg ikke længer er vred på dig, Jeg forstår godt din indre kæmp.

Det ændre ikke på mine ar på sjælen, dem skal jeg leve med resten af live.. Men jeg vælger bruge alt det grimme til noget brugbart.

Jeg vil hjælpe andre unge med forældre som dig. Jeg vil bruge vores historie til vise at selvom man har haft den grimmeste barndom kan man godt bryde ud og få godt liv.

<3<3 kys til dig kære mor.

Jeg er en pige på 30 år som er opvokset med forældre drak. her af leve jeg i meget utryg miljø. Jeg lider af særlig form for muskelsvind, dette har også gjort barndomme svær for jeg følte mig altid forkert. jeg blogger om livet, om en svær barndom, og hvordan man klare det voksne liv på tros af vanskeligheder. jeg blogger om live som katte ejer, med alt det høre med til det job.

En kommentar

  • Pia

    Puha, sikke en omgang. Du er stærk at du kan skrive om noget så hårdt og sårbart. Er sikker på du vil kunne hjælpe nogen i samme situation. Kh Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *